La CUP Olot presenta al·legacions per aturar la donació de patrimoni públic que pretén fer JxCat

L’Ajuntament d’Olot està ultimant un model de cessió gratuïta de l’edifici municipal de la Providència que acabaria amb la seva donació, d’aquí 35 anys, a una entitat privada.

La CUP demana que en tot cas sigui l’equip de govern que hi hagi en aquell moment el que decideixi què fer: si renovar la cessió, renegociar-ne les condicions o destinar-ho a altres usos, en funció de les necessitats de la ciutat.

La donació de l’espai l’ha sol·licitat la Fundació La Fageda per ubicar-hi NOIMA, un projecte d’àmbit educatiu orientat a les persones que queden excloses del sistema educatiu ordinari. La CUP considera que la urgència social existeix i l’administració pública hi hauria de donar resposta. Tanmateix, la proposta de JxCat deixa l’ajuntament sense capacitat de seguiment, direcció o fiscalització del projecte.

La donació d’aquest espai municipal no estaria condicionat a criteris pedagògics ni socials decidits per l’administració, sinó que es delegaria totalment a la fundació privada. Això, des del punt de vista de la CUP, seria desresponsabilitzar-se de la problemàtica social i del projecte que pretén posar-hi solucions.

Finalment, la CUP també ha demanat a l’Ajuntament que en tot moment s’atengui a l’informe que van fer les direccions dels diferents organismes públics (CASG, DinàmiG i Àrea de Cultura i Educació), que demanaven:

  1. Prioritzar els joves que no disposen de cap recurs, així com definir quines són les competències i activitats i continguts que es portaran a terme.
  2. Definir amb més precisió el paper de les empreses i formació professionalitzadora dins l'escola (posar l'alumne i les seves necessitats al centre de l'acció del projecte).
  3. No incloure ni la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) i ni el Pla de Transició al Treball (PTT); la UEC és una concessió pública que cal concórrer i el PTT és de gestió pública.
  4. Dotar el projecte dels documents d'organització i funcionament dels centres educatius, com ara el PEC, les NOFC, la programació dels continguts i els horaris, etc.
  5. Crear un grup de seguiment mixt entre Ajuntament i Fundació sobre l'assoliment dels objectius i els resultats esperats.

La proposta de JxCat deixa l’ajuntament sense capacitat de seguiment, direcció o fiscalització del projecte.